Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το Σπασμένο Ρόδι παρουσιάζει την θεατρική παράσταση:
«Κύριος Μπέτς – ο κορμάνθρωπος», του Φρεντ Μπερνάρ, σε σκηνοθεσία Παύλου Παναγιωτίδη.
Στην αίθουσα «Prive» του ESPEROS PALACE, στις 12,13,15,16,17,18,19,20,21 και 22 Ιουνίου 2014. Ώρα έναρξης 9,30μ.μ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλ.6944389936 και 2467026282.
Είσοδος: 7 ευρώ
Το τσίρκο είναι ένα πραγματικό  περιφερόμενο χωριό, με παράξενα και θαυμαστά ζώα, με μυρωδιές θηριοτροφείου, με ακροβάτες και τέρατα…. Στο τσίρκο αυτό οι φυσιολογικοί δεν ανακατεύονται με τα τέρατα… υπάρχουν κανόνες που δεν παραβιάζονται…
Κι όμως, ο κ. Μπέτς τα κατάφερε και σήμερα είναι περήφανος και ευτυχισμένος. Κι ας ήταν ένα από τα τέρατα του τσίρκο. Το γράμμα αυτό το υπαγορεύει . Είναι ευτυχισμένος και ας μην μπορεί να μας σφίξει στην αγκαλιά του!
Ο Φρεντ Μπερνάρ μπήγει το μαχαίρι στο κόκαλο μέσα από μια σκληρή αλλά άκρως αισιόδοξη ιστορία. Ο κ. Μπέτς ήρθε στον κόσμο το 1894  και ως μικρός υπομένει όλη την περιφρόνηση και το μίσος μιας κοινωνίας που περιγελά και εκμεταλλεύεται τους «διαφορετικούς» ανθρώπους. Όμως ο μικρός Μπέτς είναι προικισμένος με μια θαυμάσια φωνή, με παρατηρητικότητα και καλή όραση και με μια μνήμη ελέφαντα που συγκρατεί ημερομηνίες και ιστορικά γεγονότα με μεγάλη ευκολία. Και τα καταφέρνει, καταφέρνει τόσα, όσα ίσως λίγοι «φυσιολογικοί» θα μπορούσαν να καταφέρουν..

Σημείωμα του σκηνοθέτη.
Η γέννηση μας στιγματίζεται από έναν ακρωτηριασμό, έναν βίαιο αποχωρισμό, του οποίου το σημάδι φέρουμε  στην κοιλιάς μας μέχρι το θάνατό μας. Από τη στιγμή της γέννησης και μετά πορευόμαστε στη ζωή στοιχειωμένοι από μια βαθειά αίσθηση ημιτελούς, ανολοκλήρωτου.  Πασχίζουμε να βρούμε ένα άλλο σώμα, ένα άλλο μισό για να ολοκληρωθούμε. Σε αυτόν τον αγώνα αγαπάμε, πονάμε, ζηλεύουμε, παθιαζόμαστε, μισούμε.
Ο Ιησούς Μπετς είναι ένα πλάσμα που γεννήθηκε απολύτως ακρωτηριασμένο, και εντελώς μόνο. Ο αγώνας του είναι άγριος. Αγωνίζεται ενάντια στη φύση του, στη φύση έξω από αυτόν, ενάντια στην πιο βάναυση, αλλά καμιά φορά την πιο γλυκιά φύση από όλες, την ανθρώπινη. Παρά τις τρομαχτικές δυσκολίες, καταφέρνει να βρει όχι απλά ένα σώμα, αλλά το απόλυτο Σώμα. Και μαζί με αυτό, βρίσκει και την περηφάνια του. Βρίσκει την ευτυχία.  Υπό αυτήν την έννοια, το έργο είναι βαθειά αισιόδοξο.

Το έργο σκηνοθετεί ο Παύλος Παναγιωτίδης και συμμετέχουν οι: Αντωνιάδου Δέσποινα, Γραμμένου Ρένα, Θεοδώρου Μαρία, Κόκκινου Μένη, Λάκης Κώστας, Μαυρομάτη Βασιλική, Μεριτζανίδης Νίκος και Παγούνη-Τούφα Γεωργία.
Ήχος – φώτα: Κιορπελίδου Αθηνά, Σέκιου Μαρία, Χρυσομαλλίδου Κική
Παύλος Παναγιωτίδης, σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φυσική στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς”. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας θεάτρου “ΠΑΡΕΓΚΛΙΣΗ” και της πειραματικής θεατρικής ομάδας “Προσεχώς SUBWAY” δουλειά της οποίας έχει παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ του θεάτρου Εμπρός και στο Bob Theatre Festival στο Bios. Ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Άκη Δήμου, την Ελένη Δημοπούλου και τον Τάσο Ράτζο. Ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.