Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Σ.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ



Το Συμβούλιο Της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.) πάγωσε την κατεδάφιση του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη, κρίνοντας πως μπορεί να συντρέχουν λόγοι που επιβάλλουν την διάσωση του κτηρίου, μέχρι την 5η  Φεβρουαρίου  του 2014, που η απόφαση του Κ.Α.Σ. και του αρμόδιου υπουργού θα  υποστούν τον δικαστικό έλεγχο για την νομιμότητα και την ουσία τους.
Άλλη μια μάχη κερδήθηκε ενισχύοντας τις ελπίδες μας, αλλά ο  αγώνας συνεχίζεται…. Αγώνας για να αποδείξουμε σ’ αυτούς, που θα έπρεπε να τους είναι αυτονόητο και αναμφίβολο, ότι η ιστορία ενός τόπου δεν καταστρέφεται, δεν κατεδαφίζεται  και είναι χρέος τους να την διατηρούν.
Μετά :                  1. Τις συνεχείς αποφάσεις αναβολών της κατεδάφισης
                                2. Την κινητοποίηση εκατοντάδων δημοτών, επωνύμων και μη
                                3. Την εισήγηση και τις συστάσεις του αναπλ. Καθ. Α.Π.Θ., κ. Π.Τσολάκη
Ελπίζουμε πως την όλη υπόθεση της διατήρησης του αναμφίβολα πια ιστορικού κτηρίου (και όχι  του «οθωμανικού» όπως ήθελαν μερικοί να αποκαλούν) να την αναλάβουν οι Τοπικές Αρχές. Άλλωστε δική τους δουλειά ήταν εξ’ αρχής και η διατήρηση  του αλλά και η αξιοποίηση του.
Συμφωνώντας στο ότι το  νέο Αστυνομικό Μέγαρο επείγει, προτείνουμε την άμεση ανέγερση του με τροποποίηση της αρχικής μελέτης, είτε στο διπλανό, ήδη παραχωρημένο από τον Δήμο Καστοριάς, για αυτόν τον σκοπό, οικόπεδο, είτε στο ήδη υπάρχον κτήριο  του πρώην  στρ. Μαθιουδάκη, ανακαινίζοντας το και επεκτείνοντας το, οπότε επιτυγχάνονται  και δύο σκοποί σε έναν.
Παρόλα αυτά και ευχόμενοι ολόψυχα όλα αυτά να γίνουν άμεσα, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο λογαριασμός της Άλφα Τράπεζας (ΙΒΑN:GR77 0140 8500 8500 0210 1209 651) παραμένει ανοιχτός για όποιον επιθυμεί την οικονομική ενίσχυση αυτού του αγώνα, πράγμα που κρίνεται απαραίτητο ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις,  καθώς και η ιστοσελίδα με την συλλογή υπογραφών (www.gopetition.com/petitions/ένσταση-κατά-της-απόφασης-του-υππθπα-για-τον-στρατώνα-μαθιουδάκη.html).
ΣΥΛΛ. «Σπασμένο Ρόδι»