Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ


Καστοριά 2 Μαΐου 2013

                Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις παραπλανητικές δημοσιεύσεις που ακολούθησαν, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:
1.       Υποστηρίζουμε την άμεση Ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου  και αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα για αυτό. Αυτό όμως μπορεί να γίνει  σε διπλανό οικόπεδο, από αυτό που ήδη στεγάζει το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη,  οικόπεδο το  οποίο έχει ήδη δεσμευθεί να παραχωρήσει ο Δήμος Καστοριάς, με την ίδια μελέτη, παρακάμπτοντας το εξαιρετικά πολυέξοδο στάδιο κατεδάφισης.
2.       Το ότι μέχρι τώρα, όπως υποστηρίζουν ψευδώς κάποιοι, δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας, δεν είναι λόγος για να μην προσπαθήσουμε για την διάσωση του τώρα. Παρόλα αυτά οφείλω να υπενθυμίσω, όσους στερούνται μνήμης, ότι το θέμα δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «ΟΔΟ»  ήδη από το 2008 (εφημερίδα ΟΔΟΣ, Καστοριά φυλ. 467 της 13/11/2008).
3.       Το ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πρόταση για την εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος κτηρίου (πρώην στρ. Μαθιουδάκη) δεν είναι λόγος για να γκρεμιστεί, αλλά βαρύνει τις τοπικές αρχές που δεν φρόντισαν για αυτό.
4.       Οι σχετικές εισηγήσεις,  της Εφορίας Νεωτέρων μνημείων Κ. Μακεδονίας και της  Δ/νσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι το κτήριο συνδυάζει αρχιτεκτονικές, ιστορικές, πολεοδομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες.

Κι όσο  κι αν κάποιοι προσπαθούν για  το αντίθετο, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ.
Η ιστορική ευθύνη όλων μας απέναντι στις νέες γενιές της πόλης μας είναι τεράστια, και θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας.
Αυτή λοιπόν η ιστορική  ευθύνη μας επιτάσσει να συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε  να διατηρηθεί ένα ιστορικό κτήριο που σφράγισε την ιστορία και τις μνήμες της.

ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ λογαριασμός, σε 3 ονόματα του Δ.Σ. του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι»,(ΛΑΚΗΣ Κ., ΟΥΣΛΗΣ Χ., ΤΣΑΔΗΛΑ ΕΛ.), ΣΤΗΝ "ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ", ΜΕ ΙΒΑΝ:GR77 0140 8500 8500 0210 1209 651, στον οποίο μπορεί να καταθέτει ο καθένας μας ότι ποσό μπορεί, με ελάχιστο το ποσό των 10 ευρώ. Για όποιον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και το ποσό, ακόμη και των 10 €, μοιάζει δυσβάσταχτο, δεν είναι δεσμευτικό. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως και Παρασκευπή 10/5/2013 ώστε να έχουμε το χρονικό περιθώριο υποβολής της προσφυγής έως την 17η Μαΐου.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ:

http://www.gopetition.com/petitions/ένσταση-κατά-της-απόφασης-του-υππθπα-για-τον-στρατώνα-μαθιουδάκη.html