Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ - το βραβευμένο παραμύθι του Τζ. Μπριμπώ


Ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος «ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ» έχει ξεκινήσει πρόγραμμα θεατροποίησης παραμυθιών. Πρόκειται για μια πρόταση που δένει το βιβλίο με το θέατρο. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούμε μέσα από τη βιωματική λειτουργία του θεάτρου να ερεθίσουμε τη δημιουργική φαντασία του παιδιού, προβάλλοντας παράλληλα και τη δυναμική της ηθικής του μύθου. Αποβλέπουμε συγχρόνως στην καλλιέργεια της αίσθησης και της αισθητικής των παιδιών. Εγκαινιάσαμε και παρουσιάσαμε την προσπάθεια αυτή με τα παραμύθια «Το μικρό ραφτόπουλο» του Γ. Βιζυηνού και «Το καπέλο της κ. Χάνικατ» του Τζέφ Μπρίμπό.
Συνεχίζουμε με το βραβευμένο παραμύθι «Το δώρο της Παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπώ, παράσταση η οποία θα αποδοθεί από παιδιά ηλικίας 13-18 ετών.
Συντελεστές
Μουσική εκτέλεση και σύνθεση: Γκονούλας Γιώργος (Ακορντεόν)
Παίζουν οι: Σαμαρά Εύα (αγηγήτρια), Κοτοπούλου Θεοδότα (παπλωματού), Τζέρπου Ευδοξία (πλούσια, πουλί), Τσότρα Τζούλια (υπηρέτης, δράκος), Τράσια Έφη (βασιλιάς).
Δραματοποίηση, Σκηνοθεσία: Τσαδήλα Ελένη
Παραγωγή: Σύλλ. «ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ»
Περίληψη του έργου
Το βραβευμένο παραμύθι: Το Δώρο της Παπλωματούς του Τζεφ Μπριμπό, έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγκυρα. Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς.Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς του θησαυρούς που έχει μαζεμένους;.
Πρεμιέρα: 19 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 9,00 μμ (για ενήλικες)
Παραστάσεις για παιδιά: Σάββατο 20/12 και Κυριακή 21/12, ώρα 7,00μμ
Χώρος παραστάσεων: Αρχοντικό Ζάχου, Ζάχου 18, Ντολτσό
Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 6944389936
Είσοδος: Παιδιά 3€, Ενήλικες 5€.